Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/166762
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСеліванов, Олексій Леонідович-
dc.date.accessioned2024-04-27T03:26:37Z-
dc.date.available2024-04-27T03:26:37Z-
dc.date.issued2024-04-26-
dc.identifier.citationСеліванов О. Л. Створення та дослідження системи автоматичного курування технологічним процесом виробництва маргарину : кв. роб. … магістра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Селіванов Олексій Леонідович – Д.: НТУ «ДП», 2024. – 81 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/166762-
dc.description.abstractОб’єкт дослідження: система автоматичного регулювання процесом виробництва маргарину. Мета дослідження: вибір структури і розрахунок параметрів регулятора САР по каналу ” тиск маргаринової емульсії на вході - температура маргарину на виході ”. Основними методами дослідження використаними для досягнення поставленої мети були: аналіз літературних джерел, теоретичні та обчислюванні дослідження, статистичний аналіз даних. У вступі описано стан питання автоматизації процесу виготовлення маргарину. У розділі «Стан питання та постановка задачі» наведено характеристику технологічного процесу, описані особливості скребкового холодоагента маргаринової емульсії, розглянуто технологічний процес виготовлення маргарину з позицій задач управління і показані його динамічні властивості. У розділі «Теоретична частина» виконано дослідження стійкості САР процесом виготовлення маргарину. Розраховано області стійкої та нестійкої роботи системи автоматичного регулювання. Виконано зниження порядку моделі технологічного процесу. Розглянуто методики вибору структури і визначення параметрів ПІД-регулятора. Обґрунтований вибір та визначені параметри регуляторів. У розділі «Експериментальний розділ» на основі обчислювального експерименту підтверджено результати аналітичних розрахунків. Виконано уточнення параметрів ПІД-регулятора САР процесом виготовлення маргарину. Розроблено людино-машинний інтерфейс управління процесом флотації для емулятора на базі програмованого логічного контролера VIPA System 200 V і програмного забезпечення HMI/SCADA системи Zenon Supervisor 7/0. Підтверджена ефективність вибраного регулятора на емуляторі. Результати досліджень можуть бути використані при розробці САР процесом виготовлення маргарину. Виконані економічні розрахунки щодо ефективності запропонованої системи автоматичного регулювання. Розроблені і обґрунтовані заходи з безпеки праці, протипожежної безпеки та виконані необхідні оціночні розрахунки з безпеки праці та пожежної безпекиuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНТУ Дніпровська політехнікаuk_UA
dc.subjectСКРЕБКОВИЙ ХОЛОДОАГЕНТ, МАРГАРИНОВА ЕМУЛЬСІЯ, МАРГАРИН, КОМПРЕСОР, ОБ'ЄКТ КЕРУВАННЯ, ПЕРЕДАТНА ФУНКЦІЯ, ПЕРЕХІДНИЙ ПРОЦЕЕС, РЕГУЛЯТОР, МОДЕЛЮВАННЯuk_UA
dc.titleСтворення та дослідження системи автоматичного курування технологічним процесом виробництва маргаринуuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.identifier.udk681.5:004.94uk_UA
Розташовується у зібраннях:2023-2024 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
01_151м-22-1_Селіванов_О_Л_ПЗ.pdf3,75 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.