Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/166982
Назва: Особливості визначення китайсько-американської літератури
Автори: Русакова, К. О.
Ліпіна, В. І.
Ключові слова: китайсько-американська література;азійсько-американська література;американська література
Дата публікації: 2024
Видавництво: НТУ ДП
Бібліографічний опис: Русакова К. О. Особливості визначення китайсько-американської літератури / Русакова К. О., Ліпіна В. І. //«Наукова весна» 2024 : матеріали 14 Міжнародної науково-технічної конференції аспірантів та молодих вчених, Дніпро, 27-29 березня 2024 року. – Дніпро : НТУ «ДП», 2024. – С. 224.
Короткий огляд (реферат): Китайсько-американська література як складова азійсько-американської літератури та американської літератури загалом стала відомою на теренах літературознавства лише в 1970-х роках [4]. Поштовхом до переосмислення значущості творів, написаних людьми з китайським корінням, став рух за громадянські права в США 1960-х років. Згодом це сприяло видавництву антологій прозових та поетичних творів азійсько-американських письменників. Відомий американський письменник і драматург китайського походження Френк Чін у передмові до антологій «Айййііііі! Антологія азійсько-американських письменників» («Aiiieeeee!: An Anthology of Asian-American Writers», 1974) зауважив, що не місце народження письменника має визначати приналежність його творчості до галузі китайсько-американської літератури. Він вважав, що мірою азійсько-американської природи творів має бути «народження чуттєвості» («the birth of sensibility»). У поняття «чуттєвість» Френк Чін вкладав не особистий досвід життя в Китаї, а дослідження китайської історії, культури, філософської думки, проведені письменником, ретельно зібрана ним інформація, втілена у літературному творі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/166982
Розташовується у зібраннях:Секція «Гуманітарні науки»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Scientific_Spring_2024-224.pdf301,51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.