Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/167020
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Безугла, Л. С. | - |
dc.date.accessioned | 2024-05-30T08:23:58Z | - |
dc.date.available | 2024-05-30T08:23:58Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Безугла Л. С. Маркетинговий підхід в управлінні HoReCa / Безугла Л. С. // «Наукова весна» 2024 : матеріали 14 Міжнародної науково-технічної конференції аспірантів та молодих вчених, Дніпро, 27-29 березня 2024 року. – Дніпро : НТУ «ДП», 2024. – С. 416-417 | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/167020 | - |
dc.description.abstract | Управління готельно-ресторанним бізнесом (HoReCa) - це комплексний процес, який вимагає від керівників бізнесу розуміння всіх аспектів діяльності закладів гостинності та постійного вдосконалення стратегій та практик. Управління в галузі HoReCa є складним процесом, який включає в себе різноманітні аспекти, такі як оптимізація витрат, контроль якості, керування персоналом, маркетинг та багато інших. Успішне управління в галузі HoReCa базується на різних теоріях та методах, які допомагають вирішувати складні проблеми та досягати стратегічних цілей. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | НТУ ДП | uk_UA |
dc.subject | готельно-ресторанний бізнес | uk_UA |
dc.title | Маркетинговий підхід в управлінні HoReCa | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
dc.identifier.udk | 379.8 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Секція «Туризм, рекреація та гостинність» |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Scientific_Spring_2024-416-417.pdf | 403,69 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.