Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/167218
Назва: Компонентне забезпечення IoT системи моніторингу стресостійкості сільськогосподарських культур
Автори: Дяченко, Г. Г.
Шаматрін, А. М.
Візнюк, А. В.
Лактіонов, І. С.
Ключові слова: ІоТ системи моніторингу;стресостійкість сільськогосподарських культур
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Компонентне забезпечення IoT системи моніторингу стресостійкості сільськогосподарських культур / Дяченко Г. Г., Шаматрін А. М., Візнюк А. В., Лактіонов І. С. // «Наукова весна» 2024 : матеріали XIV Міжнародної науково-технічної конференції аспірантів та молодих вчених, Дніпро, 27–29 березня 2024 року. – Дніпро, 2024. – С. 156-157.
Короткий огляд (реферат): В умовах сьогодення, коли постійно з’являються нові виклики, вкрай важливо забезпечити продовольчу безпеку та доступ до продуктів якомога більшій кількості людей незалежно від впливу значної кількості дестабілізуючих факторів. Вирішення проблеми потребує комплексних заходів із застосуванням інформаційних технологій для оптимізації та автоматизації процесів необхідних для збереження врожаю. Використання IoT дозволяє збирати, аналізувати та використовувати дані про стан ґрунту, вологість, температуру та інші важливі параметри [1] в реальному часі та не потребує значних капіталовкладень для реалізації [2]. Це сприяє прийняттю обґрунтованих рішень щодо зрошення, внесення добрив, захисту рослин та планування посівних площ, зменшуючи ризики та збільшуючи врожайність. Впровадження IoT систем до аграрного сектору також сприяє розвитку точного землеробства, оптимізації ресурсів і підвищенню стійкості до змін клімату, що є ключовими факторами сталого розвитку сільськогосподарських виробництв.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/167218
Розташовується у зібраннях:Кафедра електропривода

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2024_03_tezy.pdf316,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.