Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/167278
Назва: Загрози штучного інтелекту для державної безпеки
Автори: Скіцько, О. І.
Ключові слова: штучний інтелект (ШІ);Служба безпеки України ( СБУ);загроза штучному інтелекту
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Скіцько О.І. Загрози штучного інтелекту для державної безпеки / Скіцько О.І. // Інформаційні технології: теорія і практика : тези доповідей I (VII) міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених (Дніпро 20-22 березня 2024) – Дніпро : Свідлер А.Л., 2024. – С. 222-225.
Короткий огляд (реферат): З розвитком штучного інтелекту (ШІ) з'являється новий клас загроз, які повинні бути враховані державою. Ці загрози включають: Кібератаки: використання ШІ у сфері інформаційних технологій підсилює вплив кібератак та робить їх більш результативними. Штучний інтелект в автоматичному режимі виявляє вразливості в системах безпеки та програмному забезпеченні та може здійснювати експлуатацію виявлених вразливостей з наступним маскуванням слідів своєї роботи. Прикладом я реалізації кібератак з застосуванням ШІ є його використання під час здійснення широкомасштабної кібератаки на електроенергетичну інфраструктуру України, що призвело до збоїв у роботі мереж розподілу та передачі електроенергії споживачам різних рівнів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/167278
Розташовується у зібраннях:I (VII) МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ І МОЛОДИХ УЧЕНИХ «ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА» 20 – 22 БЕРЕЗНЯ 2024 р (Дніпро - Україна)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ІТТП-2024-224-226.pdf230,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.