Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/167545
Назва: Переваги NoSQL баз даних для монофункціональних соціальних сервісів
Автори: Жилін, М. О.
Вичужанін, В. В.
Ключові слова: база даних (NoSQL);соціальні сервіси;монофункціоналні бази даних
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Жилін М.О. Переваги NoSQL баз даних для монофункціональних соціальних сервісів / Жилін М.О., Вичужанін В. В. // Інформаційні технології: теорія і практика : тези доповідей I (VII) міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених (Дніпро 20-22 березня 2024) – Дніпро : Свідлер А.Л., 2024. – С. 267-270.
Короткий огляд (реферат): Під час розробки будь-якого сервісу або застосунку неминучо постає питання, яку базу даних краще обрати. Тобто яка база даних буде оптимальною саме для цього сервісу або застосунку. Під час побудови свого сервісу для пошуку людей зі спільними інтересами, я зіткнувся з тим, що використання нереляційних баз даних (NoSQL) може бути зручнішим за реляційні (SQL) в моєму випадку. Зараз дуже активно розвиваються різні соціальні сервіси – це можуть бути як невеликі вузькоспрямовані проекти від невеликих команд розробників, так і справжні мастодонти від великих компаній. Їх створюють цілячись у сучасну аудиторію, яка активно користується соціальними мережами і легко приймає нові корисні можливості сервісів, що народжуються. Це особливо актуально в сучасній Україні, адже допомагає легше взаємодіяти людям з якимись не поширеними хобі, знижуючи соціальну напруженість, а також допомагаючи підтримувати мораль у такий важкий час, сповнений стресу та психологічних випробувань.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/167545
Розташовується у зібраннях:I (VII) МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ І МОЛОДИХ УЧЕНИХ «ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА» 20 – 22 БЕРЕЗНЯ 2024 р (Дніпро - Україна)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ІТТП-2024-268-271.pdf263,57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.