Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/167711
Назва: Проект буріння свердловини у межах Жуківської нафто-газоконденсатної площі (Полтавська область)
Автори: Тимошенко, Богдан
Ключові слова: ЖУКІВСЬКА НАФТО-ГАЗОКОНДЕНСАТНА ПЛОЩА, БУРІННЯ, ПАРАМЕТРИ, ДОЛОТО, БУРОВА УСТАНОВКА
Дата публікації: чер-2022
Видавництво: НТУ "Дніпровська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Мета роботи: розробити проект буріння свердловини у межах Жуківської нафто-газоконденсатної площі.
Опис: Предметом дослідження є запаси корисних копалин у межах Жуківської нафто-газоконденсатної площі, об’єктом дослідження – методологія розрахунку параметрів буріння свердловини та технічні засоби які дозволяють її використовувати. Новизна одержаних результатів полягає в розрахунку параметрів буріння свердловин на корисні копалини у межах Жуківської нафто-газоконденсатної площі. Практичні результати - розроблено технологію буріння експлуатаційної свердловини для умов у межах Жуківської нафто-газоконденсатної площі: виконано аналіз геологічної будови і характеристики продуктивних горизонтів; обґрунтовано конструкцію свердловини; здійснено обґрунтування бурового устаткування; обґрунтовано породоруйнуючий інструмент, технологія кріплення свердловини. Розроблено питання охорони надр і довкілля. Практичне значення полягає в застосуванні запропонованих параметрах при бурінні у межах Жуківської нафто-газоконденсатної площі.У процесі проектування проводилися: літературні дослідження; аналіз шкідливих і небезпечних факторів і заходів для їхнього попередження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/167711
Розташовується у зібраннях:2021-2022 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
185-19зск-1 ГРФ_Тимошенко_.pdfКваліфікаційна робота2,45 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.