Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/168910
Назва: Дослідження екологічного стану зрошуваних ґрунтів при поливі водою другого класу якості та удосконалення технології їх меліорації
Інші назви: Дослідження екологічного стану зрошуваних ґрунтів при поливі водою другого класу якості та удосконалення технології їх меліорації
Автори: Макарова, Тетяна Костянтинівна
Ключові слова: ЕКОЛОГІЧНИЙ СТАН ЗРОШУВАНИХ ҐРУНТІВ;ПОЛИВ ВОДОЮ ДРУГОГО КЛАСУ ЯКОСТІ
Дата публікації: 22-гру-2022
Видавництво: Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
Бібліографічний опис: Макарова Т.К. Дослідження екологічного стану зрошуваних ґрунтів при поливі водою другого класу якості та удосконалення технології їх меліорації: Дипломна робота магістра / Макарова Т.К. - Дніпро, 2022. - 92 с.
Короткий огляд (реферат): Метою роботи є дослідження екологічного стану зрошуваних ґрунтів при поливі водою другого класу якості та удосконалення технології їх меліорації.
Опис: Теоретичний розділ характеризує причини деградаційних процесів та зміни екологічного стану зрошуваних ґрунтів; визначає існуючи заходи боротьби з засоленням та процесами осолонцювання. У дослідницькому розділі визначено ґрунтові та кліматичні умови районів проведення досліджень; встановлено якість зрошуваної води дослідних господарств. Встановлено методи та методики проведення спостережень. Технологічний розділ присвячено удосконаленню технологій меліорацій іригаційно засолених ґрунтів; визначено технологічні прийоми поліпшення якості зрошуваних ґрунтів; запропонувано способи зупинення та сповільнення деградаційних процесів дослідних господарств шляхом встановлення оптимальних норм, строків та способів внесення хімічних меліорантів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/168910
Розташовується у зібраннях:2022-2023 навчальний рік

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Макарова_на сайт.pdfМакарова_магістр_183_20221,98 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.