Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/169633
Назва: | Удосконалення маркетингової товарної стратегії підприємства |
Автори: | Нечипорук, Софія |
Ключові слова: | ПРОДУКТОВА СТРАТЕГІЯ, АСОРТИМЕНТ, ДОСЛІДЖЕННЯ ВПОДОБАНЬ СПОЖИВАЧІВ, СПЕЦІЇ ТА ПРЯНОЩІ. |
Дата публікації: | 28-чер-2024 |
Короткий огляд (реферат): | У кваліфікаційній роботі проаналізовано етапи формування та подальшого удосконалення маркетингової товарної стратегії на ринку приправ та спецій, а також внутрішнє (сильні та слабкі сторони) та зовнішнє середовище (загрози та можливості) підприємства. Проведено маркетингове дослідження, що є основою для прийняття обгрунтовних управлінських рішень стосовно реалізації заходів удосконалення товарної стратегії. Об’єкт дослідження – маркетингова товарна політика підприємства ПП «УКРПРОД СЕРВІС». Предмет дослідження – особливості формування та удосконалення маркетингової товарної стратегії підприємства ПП «УКРПРОД СЕРВІС». Мета кваліфікаційної роботи – визначення та обґрунтування шляхів удосконалення маркетингової товарної стратегії підприємства ПП «УКРПРОД СЕРВІС» на основі виявлених уподобань споживачів. Положення, що захищаються – дослідження вподобань кінцевих споживачів допомогли виявити шляхи удосконалення маркетингової товарної стратегії досліджуваного підприємства, а саме оновлення асортиментного портфелю ТМ «TsvitAromat» до кінця поточного року (30.12.24); використання стратегії модифікації товару; розгляд варіантів співпраці з сектором HoReCa та виробництва продукції для інших брендів (Private Label). Кваліфікаційна робота має тісний звʼязок із виконаними практичними та курсовими роботами з маркетингового стратегічного планування; маркетингових досліджень та поведінки споживача. Представлені висновки та пропозиції, підприємства, що функціонують на ринку приправ та спецій можуть застосовувати для подальшого удосконалення власного асортиментного портфеля у відповідності сучасним потребам споживачів. У роботі використано такі методи досліджень: метод порівняння; графічний метод; метод експертних оцінок (для оцінки конкурентоспроможності); метод маркетингового дослідження – опитування (для збору первинної інформації) та метод кабінетних досліджень (для збору вторинної інформації); метод SMART (для встановлення цілей маркетингової товарної стратегії); АВС – аналіз, XYZ – аналіз, сумісний АВС- XYZ аналіз, аналіз ключових показників асортименту та матриця BCG використовувались під час дослідження асортименту підприємства; IFAS-аналіз з метою аналізу факторів внутрішнього середовища; EFAS-аналіз та PEST-аналіз під час оцінки факторів зовнішнього середовища; SWOT-аналіз (для визначення стратегічного напрямку розвитку підприємства). |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/169633 |
Розташовується у зібраннях: | Захист у 2023-2024 навчальному році |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Кваліфікаційна робота.Нечипорук (075-20-3).pdf | 8,01 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.