Невідома ініціатива міського голови та купецької громади Катеринослава щодо пожалування місту гербу та привілеїв (1803 - 1804 рр.) - Кавун, М. Е. (НГУ, 2013)
Вводяться до наукового обігу раніше невідомі архівні документальні матеріали щодо пожалування Катеринославу гербу та привілеїв.

Unknown documentary materials are entered in a scientific turn, which related to granting to Ekaterinoslav City the coat of arms and privileges.
Keywords: Катеринослав; міський герб; міський голова; купецька громада; Петро Четвериков; Іван Шевелєв; Ekaterinoslav; city coat of arms; city major; merchant community; Peter Chetverikov; Ivan Shevelev