Інноваційна технологія обладнання гідрогеологічних свердловин блочними гравійними фільтрами - Шумов А. С. (НТУ «ДП», 2024)
У житті людини питна вода має вирішальне значення. Україна має величезні ресурси прісних підземних вод, що налічують близько 21 – 22 км 3 /рік. З них використовується в народному господарстві лише трохи більше 10 – 15 %. Для міського та промислового водопостачання використовується приблизно 5 – 7 % підземних вод, а для сільськогосподарського водопостачання, обводнення пасовищ і зрошення близько 3 – 5 %.
Keywords: гідрогеологічна свердловина; блочний гравійний фільтр