Зниження ступеню екологічної небезпеки викидів забруднюючих речовин метизним підприємством - Тараненко, Є. О.; Колесник, В. Є. (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2019)
Забруднення навколишнього середовища викидами в атмосферу екологічно небезпечних речовин і важких металів промисловими підприємствами залишається актуальною проблемою. Негативний вплив указаних речовин на здоров'я населення, флору і фауну не обмежується територією, що прилягає до джерел викидів, а поширюється на значні відстані від них. Перш за все потребують уваги речовини і важкі метали, що накопичуються в навколишньому середовищі і являють собою серйозну небезпеку з точки зору їх біологічної активності і токсичних властивостей. Найбільш небезпечні речовини, що викидаються метизним підприємством є: цинк, формальдегід, оксид азоту, діоксид сірки, оксид вуглецю. Їх викиди обумовлені виготовленням на таких підприємствах як оцинкованих метизів, так і дрібних пластикових елементів, що останнім часом наряду з металевими додаються у бетонні суміші як компоненти, що армують, тобто підвищують міцність бетону.
Keywords: екологічна небезпека; экологическая безопасность городов; забруднюючи речовини; загрязняющие вещества; зниження ступеню; снижение степени