Розробка веб-орієнтованної інформаційної системи обліку надання комунальних послуг з використанням Salesforce - Ільїн, Олексій Володимирович (My University, 2021)
Об`єкт розробки: веб-орієнтована інформаційна система обліку надання комунальних послуг з використанням Salesforce. Мета кваліфікаційної роботи: створення єдиного зручного веб-сервісу для сплати різних типів комунальних послуг, відстеження заборгованностей з кожної окремої послуги, внесення актуальних показників лічильників та перевірка актуальних тарифів на комунальні послуги. У вступі аналізується сучасний стан проблеми, уточнюється мета кваліфікаційної роботи та галузь її застосування, наведено обґрунтування актуальності теми та конкретизується постановка завдання. У першому розділі проаналізовано предметну галузь, визначено актуальність завдання та призначення розробки, сформульовано постановку завдання, зазначено вимоги до програмної реалізації, технологій та програмних засобів. У другому розділі проаналізовані наявні рішення, обрано платформи для розробки, виконано проектування і розробка програми, описана робота програми, алгоритм і структура її функціонування, а також виклик та завантаження програми, визначено вхідні і вихідні дані, охарактеризовано склад параметрів технічних засобів. В економічному розділі визначено трудомісткість розробленої інформаційної системи, проведений підрахунок вартості роботи по створенню програми та розраховано час на його створення. Практичне значення полягає у створенні додатка, що надає можливість електронного зберігання даних про товари, продажі, надходження, ведення бази даних, підбиття підсумків з продажу, отримання звітів і формування супутньої ділової документації. Актуальність інформаційної системи визначається великим попитом на користування безконтактними методами сплати у час пандемії, окрім підвищення безпеки користування, ця розробка допомогає у відстеженні актуальних показників лічильників.
Keywords: salesforce, комунальні послуги, інформаційна система, облік, сплата, лічильник, тариф, додаток