Стратегії управління в умовах цифрової економіки: розгляд змін у стратегічному управлінні під впливом цифрових технологій та шляхи адаптації для досягнення успіху - Васильківська, А. О.; Прокоп’єва, А. А. (My University, 2023)
У сучасному бізнес-середовищі поява цифрової економіки призвела до переосмислення парадигми, що вимагає перегляду та трансформації традиційних підходів до стратегічного управління. Широкий вплив цифрових технологій збурив встановлені стандарти та примусив компанії переглянути свої стратегії, щоб залишатися конкурентоспроможними та адаптивними в умовах стрімкого технологічного прогресу. В сучасному стратегічному управлінні вплив цифрової ери виявляється в переході до домінування прийняття рішень, ґрунтованих на даних. Організації тепер відмовляються від традиційної підтримки рішень на основі емпіричної інтуїції, використовуючи замість цього потужність аналітики великих даних та інструментів бізнес-аналітики. Ця зміна дозволяє отримувати корисну інформацію з величезних наборів даних у режимі реального часу, забезпечуючи процеси прийняття обґрунтованих і стратегічних рішень.
Keywords: цифровий маркетинг; екосистема; гнучкі методології