Дослідження точності формування хмари точок резервуарів вертикальних сталевих з використанням лазерних 3D-сканерів та інтегрованого програмного забезпечення - Акользін І. В. (National Technical University "Kharkiv Polytechnic Institute", 2025)
У сучасній практиці калібрування резервуарів лазерне 3D-сканування є одним із найточніших і найефективніших методів вимірювання. Однак, точність отриманих інтервальних місткостей резервуару значною мірою залежить від точності формування хмари точок з окремих сканів, яка виконується за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення, інтегрованого з лазерними 3D сканерами.
Keywords: 3D-сканер; хмара точок; інтегроване програмне забезпечення