Ендіміонада в англійській поезії ХІХ ст. і її витоки - Фоміна, Л.В. (Д.: Адверта, 2014)
Представлено перший переклад з англійської мови творів Дж. Лілі, Т. Худа, Х. Барклея, О. Вайльда, С. Філіпса. У вступному слові розглянуто специфіку інтерпретації міфу про Ендіміона в англійській поезії ХІХ століття. Для студентів університетів, які вивчають англійську мову і літературу, аспірантів, викладачів, перекладачів, а також широкого кола читачів.
Keywords: literature, mythology, criticism, Wilde, translation, Myth, Endymion, The Goddess of the Moon, Transformation, Aestheticism