Удосконалення перевезення тарно-штучних вантажів у міжнародному сполученні - Барт Р. М. (НТУ «ДП», 2025)
Сучасний етап розвитку транспортно-логістичної галузі характеризується зростанням вимог до ефективності використання ресурсів, підвищенням конкурентоспроможності підприємств і необхідністю швидкої адаптації до змін ринку. Для автотранспортних підприємств, що виконують міжнародні перевезення тарно-штучних вантажів, ключовим завданням є зниження собівартості перевезень при збереженні або зростанні рівня продуктивності. Вирішення цього завдання можливе шляхом застосування інструментів системного аналізу та математичного моделювання, які дозволяють визначити взаємозв’язок між техніко-експлуатаційними параметрами та економічними показниками ефективності.
Keywords: транспортування; тарно-штучний вантаж; міжнародні перевезення; транспортно-логістична галузь