Системний аналіз конструктивних особливостей повітряних відцентрових класифікаторів та перспективи їх вдосконалення - Хруцький А. О.; Франузо М. О. (НТУ "ДП", 2025)
Проведений системний аналіз та узагальнення конструктивних особливостей повітряних відцентрових класифікаторів динамічної дії. При цьому визначено, що найпоширеніші повітряні відцентрові класифікатори динамічної дії мають: вертикальну вісь (92,6%), циліндричний корпус (86,8%), динамічні лопаті (66%). A systematic analysis and generalization of the structural features of dynamic centrifugal air classifiers were carried out. It was determined that the most common designs have: a vertical axis (92.6%), a cylindrical housing (86.8%), and dynamic blades (66%). Typical combinations account for ≤16% of models, indicating significant diversity.
System analysis of design features of air centrifugal classifiers and prospects for their improvement
Keywords: збагачення корисних копалин; повітряні відцентрові класифікатори; параметри відцентрових класифікаторів; частотна діаграма параметрів; зниження розмірності; кластерізація; системний аналіз; дерево еволюції; потік повітря.; mineral beneficiation; air centrifugal classifiers; parameters of centrifugal classifiers; frequency distribution of parameters; dimensionality reduction; clustering; systematic analysis; evolution tree; air flow.