Деякі особливості регламенту спорудження свердловин при направленому бурінні - Воробей І. С. (НТУ «ДП», 2024)
При освоєні перспективних родовищ нафти і газу широко застосовується методи розкриття продуктивної товщі геологічного розрізу спрямованими свердловинами, серед них ми маємо також на увазі горизонтальні свердловини [1]. Вказані нами свердловини дозволяють отримати наступні позитивні чинники: суттєво підвищити продуктивність видобувних свердловини за рахунок значного збільшення площі фільтрації пластових флюїдів.
Keywords: регламенту спорудження свердловин; направленне буріння