Використання 3D-друку в сучасних технологіях - Волков, О. Є.; Музика, Л. В.; Прядко, Н. С. (НТУ ДП, 2024)
3D-технології міцно закріпились в світі комп’ютерної індустрії. Тривимірне моделювання стало невід’ємною частиною інженерного проектування всіх можливих технічних пристроїв. На теперішній час технології тривимірного друкування (3Dдрукування) розвиваються швидкими темпами. Технології 3D-друкування з'явилися лише кілька десятків років тому, але вони динамічно розвиваються і вже використовуються в значній кількості сфер людської діяльності. Вчені активно розвивають існуючі методики 3D друку, розробляють нові технології і типи матеріалів, знаходять нові сфери застосування. Методика здатна повністю перевернути звичний уклад життя, змінивши спосіб виробництва більшості речей. По суті, це справжня багатофункціональна фабрика, невелика і компактна. 3D принтери здатні значно знизити виробничі витрати, за рахунок чого знизиться і собівартість виробів. Метою є аналіз використання сучасних технологій 3D друку у різних сферах та галузях промисловості.
Keywords: 3D-технології; тривимірне моделювання; інженерне проектування; технології тривимірного друкування