Застосування миттєвих характеристик до аналізу електромагнітних процесів у системі тягового електропостачання змінного струму - Босий, Д. О. (My University, 2015)
В статті розглядається питання використання в розрахунках електромагнітних процесів в системах тягового електропостачання миттєвих характеристик, отриманих дослідним шляхом за допомогою осцилографування миттєвих струмів і напруг. На підставі огляду літературних джерел та досвіду ви- користання миттєвих характеристик розглянуті окремі випадки чисельного визначення складових повного опору для електровозу змінного струму. Встановлено, що миттєві характеристики електровозів чи плечей навантаження в системі електропостачання змінного струму за виміряними миттєвим напругами і струмами можуть бути визначені за допомогою чисельно розрахованих похідних цих залежностей.

В статье рассматривается вопрос использования в расчетах электромагнитных процессов в системах тягового электроснабжения мгновенных характеристик, полученных опытным путем с помощью ос- циллографирования мгновенных токов и напряжений. На основании обзора литературных источников и опыта использования мгновенных характеристик рассмотрены отдельные случаи численного определения составляющих полного сопротивления для электровоза переменного тока. Установлено, что мгновенные характеристики электровозов или плеч питания нагрузки в системе электроснабжения переменного тока по измеренным мгновенным напряжениям и токам могут быть определены с помощью численно рассчитанных производных этих зависимостей.
Keywords: електричне поле; электрическое поле; магнитное поле; магнітне поле; електровоз змінного струму; электровоз переменного тока; переменный ток; змінний струм