Аналіз просторових змін властивостей льосових порід Придніпров’я внаслідок впливу кліматичних факторів та рівнів підземних вод - Волк, П. П.; Деревягіна, Н. І. (НТУ ДП, 2022)
В сучасних умовах розвитку промислового та аграрного секторів економіки України питання ефективного використання залишкових ресурсів родовищ та відновлення територій як діючих, так і закритих гірничих підприємств є дуже актуальним. Для старих гірничодобувних регіонів характерна значна перебудова геологічних структур та ландшафтів та критична екологічна ситуація, що свідчить про технологічну відсталість країни у використанні природно-техногенних ресурсів відходів видобутку та їх подальшому розвитку шляхом рекультивації.
Keywords: властивості льосових порід Придніпров’я; вплив кліматичних факторів; рівень підземних вод