Застосування українського досвіду визначення кроку встановлення рамного кріплення підготовчих виробок для польских шахт - Дичковський, Р. О.; Саїк, П. Б.; Лозинський, В. Г.; Potempa, Michal; Chowaniec, Aleksander; Kokowski, Konrad (Видавництво НГУ, 2017)
На основі детального аналізу наявного досвіду встановлення рамного кріплення підготовчих виробок на шахтах України та застосування перевірених методик визначення навантажень на окремі його елементи запропоновано концепцію збільшення кроку інсталяції рамноаркового кріплення на шахтах Польщі. Економічну оцінку запропонованого технологічного удосконалення проведено, ґрунтуючись на відносних одиницях для більш точного відображення мінливого ринку гірничої промисловості. Як удосконалення запропоновано стандартний для український шахт крок встановлення кріплення.
Keywords: Польща; Польша; Poland (Polska); подготовительная выработка; підготовча виробка; рамная крепь; рамное крепление; рамне кріплення; український досвід; украинский опыт