Критерії вибору оптимальної геометрії при тривимірному моделюванні виробу з наступною механічною обробкою на верстатах з ЧПК - Дербаба, В. А.; Войчишен, О. Л.; Прищепа, Д. О. (НТУ ДП, 2023)
В Україні розвинуте широко профільне машинобудування, підприємства якого формують складний взаємопов’язаний машинобудівний комплекс. До його складу входять усі основні галузі машинобудування. Провідне місце посідають приладобудування, тракторне і сільськогосподарське машинобудування, де зайнято близько пятої частини тих, хто працює в машинобудуванні. Розвиваються транспортне машинобудування, промисловість металевих конструкцій, конструкцій, верстатобудівна та інструментальна тощо.
Keywords: верстат з ЧПК; оптимальна геометрія; тривимірне моделювання; механічна обробка