Металургійна промисловість України в умовах глобалізації - Архипенко, Т. А. (НТУ ДП, 2022)
Металургійна промисловість є одним з найважливіших напрямків національної економіки, яка забезпечує життєво необхідні матеріали для виробництва металевих виробів, будівництва, енергетики, машинобудування тощо. Металургійні підприємства є стратегічними об’єктами промисловості України, які виступають донором державного бюджету, формують головні ланцюги створення вартості та забезпечують робочими місцями. Отже, в умовах воєнного стану в Україні питання забезпечення стійкості металургійної промисловості пов’язані з глобальними ризиками прояву воєнної агресії, а їх подолання забезпечить розвиток підприємницької діяльності.
Keywords: металургійна промисловість; стратегічні об’єкти промисловості; воєнна агресія; умови глобалізації