Вплив стадійності переробки мінеральної сировини на якісні та кількісні показники виробництва щебеневої продукції - Черняєв, О. В.; Анісімов, О. О.; Саїк, П. Б.; Лозинський, В. Г.; Адамчук, А. А. (My University, 2023)
Мета. Вивчення та дослідження впливу стадійності переробки сировини на якісні та кількісні показники виробництва з наступним формуванням технологічних схем комплексів з переробки мінеральної сировини для отримання щебеневої продукції. Методика дослідження. В роботі використано теоретичний аналіз, систематизацію та узагальнення інформації щодо основних фізико-механічних властивостей гірських порід придатних для виготовлення матеріалів будівельної промисловості. Вивчено особливості застосування різних типів дробарок залежно від їх продуктивності та крупності вхідного матеріалу. Візуалізовано технологічні схеми дробильно-сортувальних заводів у програмному середовищі AutoCAD з отримання готової щебеневої продукції, заповнювача для бетона та для асфальтної суміші.

Purpose. Explore the impact of raw material processing stages on qualitative and quantitative production indicators and devise technological schemes for processing mineral raw materials to produce crushed stone products. Methodology. The study employs theoretical analysis, information systematization, and generalization of key physical and mechanical properties of rocks suitable for construction materials. We investigate the nuances in utilizing various crushers based on productivity and input material size. Additionally, technological schemes for crushing and sorting plants are visualized using AutoCAD to obtain finished crushed stone products for concrete and asphalt mixtures.
Influence of mineral raw material processing on the qualitative and quantitative indicators of crushed stone production
Keywords: мінеральна сировина; дроблення; технологічні схеми; дробильно-сортувальний завод; мобільні дробильно-сортувальні установки; mineral raw materials; crushing; technological schemes; crushing and sorting plant; mobile crushing; sorting plants