Автоматизація технологічного процесу виробництва поліетилену високого тиску - Сміщенко, А. О.; Шевченко, В. І. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
На сьогодні значну частину поліетиленової сировини, яка синтезується у світі, використовують для виробництва труб різного технологічного призначення, такого як будівництво напірних водопроводів та газопроводів і т.п. Значну частину полімерної сировини, що синтезується у світі, використовують для виробництва проміжних конструкційних матеріалів. За десятки років з початку будівництва трубопроводів із пластмас різного технологічного призначення було розроблено та застосовано для виробництва труб низку типів поліетиленової сировини, фізико-механічні характеристики яких істотно відрізняються. Одним з головних технологічних елементів виготовлення поліетилену високого тиску є холодильники охолодження зворотного етилену проміжного та низького тиску.
Keywords: поліетилен; будівництво напірних водопроводів; конструкційні полімерні матеріали; охолодження зворотного етилену