Нігілістичний моралізм утилітарної орієнтації культури і завдання філософії - Лімонченко, Віра Володимирівна (НТУ ДП, 2020)
Проводиться думка, що онтологічною засадою утилітаризму постає нігілізм як джерело редукціонізму по відношенню до реальної повноти людини, що обертається зростанням насильства по відношенню до окремої особистості.
NIHILISTC MORALISM OF UTILITARISTIC CULTURAL ORIENTATION AND TASKS OF PHILOSIPHY
Keywords: нігілістичний моралізм; нигилистический морализм; утилітарна орієнтація культури; утилитарная ориентация культуры; філософія; философия; утилітаризм; утилитаризм