Призначення економіко-математичних методів та моделей - Хлопунов Д. А. (НТУ «ДП», 2025)
Комерційна діяльність будь якого транспортного підприємства пов’язана із постійним пошуком найбільш вигідного варіанту розподілу різного виду ресурсів: фінансових, трудових, товарних, технічних та ін. В сучасних умовах ускладнення взаємозв’язків поза і всередині комерційних перевізників, наявність великої кількості показників, факторів і обмежень, а також швидке зростання конкуренції не дозволяють сформувати оптимальний план без застосування спеціальних методів. Крім того, час вирішення задач зазвичай обмежений, і тому в реальних умовах не завжди можливо впроваджувати оптимальні рішення простим перебором існуючих варіантів.
Keywords: транспортне підприємство; комерційна діяльність; транспортні перевезення