Концепт «Еволюція» в антифашистському романі Карела Чапека «Війна з саламандрами» - Зіненко, Наталія Вікторівна; Саїк, Аліна Володимирівна (Видавництво НТУ "ДП", 2023)
Метою статті є аналіз антиутопічного роману Карела Чапека «Війна з саламандрами» та дослідження одного з основних концептів твору. Актуальність статті визначається недостатньою кількістю уваги до розгляду та аналізу концептів у вищезазначеному творі. Дослідження концепту «еволюція» сприятиме кращому та ширшому осмисленню художнього образу в романі, допоможе зрозуміти основний сенс певних явищ.
Keywords: Чапек Карел; «Війна з саламандрами» роман; концепт «Еволюція»