Роль футбольної лексики в розкритті образу повісті П. Сороки «Володар часу» - Брошеван, В. В.; Рева, О. В. (НТУ ДП, 2022)
Використання новітніх наукових і літературних понять зумовило появу в мові нового жанру лексики - термінологічні поняття. На сьогоднішній день одним із актуальних питань сучасної лінгвістики є комплексне дослідження терміносистеми української мови, яка вважається основним інформативним шаром лексики.
Keywords: П. Сорока; «Володар часу»; футбольна лексика; термінологічні поняття