Лікарські засоби, які вливають на центральну нервову систему людини - Литовченко, О. Р.; Говоруха, Олена Юріївна (НТУ ДП, 2022)
Призначення нервової системи можна звести до збору інформації, прийняттю рішень і розподілення обов’язків між окремими частинами тіла. Центр керування людським організмом представлений головним мозком, який пов’язаний з усіма ділянками нашого тіла за допомогою великої кількості нервових волокон. Координуюча діяльність нервової системи починається з чутливих, а закінчується вегетативними нервами. Можна змінювати інформацію, яка входить в головний мозок, і він через вегетативні нерви змінить стан і функцію окремої частини тіла або всього організму. Змінюючи нервовий сигнал, який передається вегетативними нервами, можна підсилити або послабити роботу серця, легень, шлунка, кишечника та інших органів. Також за допомогою ліків можна досягнути стану зміни того чи іншого органу. Оскільки ЦНС регулює діяльність всього організму, то і дія нейротропних засобів в тій чи іншій мірі відбивається на стані всього організму.
Keywords: лікарські засоби; центральна нервова система