Зв’язок германію з миш’яком у вугільному пласті с6н шахти «Тернівська» (Україна) - Чернобук, Олександр Іванович (My University, 2023)
Актуальність дослідження вмісту Ge у вугільному пласті с6н шахти «Тернівська» обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, дослідження зв’язку Ge та As у вугільному пласті с6н поля шахти «Тернівська» раніше не виконувалися.
Keywords: германій; миш’як; вугільний пласт; шахта «Tернівська»