Окремі питання протидії торгівлі людьми в Україні - Захарченко, В. А.; Світличний, О. О. (НТУ ДП, 2022)
Торгівля людьми є одним з найсерйозніших порушень прав людини. Проте в Україні з кожним роком, тільки збільшується кількість людей, які постраждали від сучасного рабства. Потрібно зазначити, що дана проблема є актуальною на сьогоднішній день не лише в Україні, а й в усьому світі. Форм торгівлі людьми існує дуже багато. Але в будь-якому випадку ознаки цього кримінального правопорушення є спільні. Це - вербування людини, обіцянки їй хорошої роботи, перспектив, високих заробітків. Ідеться, як правило, про перевезення людини за кордон, або в іншу область, обмеження її свободи.
Keywords: торгівля людьми; права людини; кримінальне правопорушення