Методи підсилення основ та фундаментів гірничих споруд - Павленко, В. В. (My University, 2015)
При реконструкції та відновленні гірничих споруд важливе значення набуває проблема проектування та улаштування основ та фундаментів. Рішення цієї проблеми пов’язано з труднощами, подолання яких вимагає спеціального інженерного підходу, який враховує: зміну інженерно-геологічних умов і напружено-деформаційного стану основ споруд; конструктивні особливості і умови експлуатації споруд; характер і причини пошкоджень.
Методы усиления оснований и фундаментов горных сооружений
Keywords: усиление фундаментов; горное сооружение; электросиликатизация; підсилення фундаментів; гірнича споруда; електросілікатізація