Обґрунтування ефективності рішень у сфері підвищення конкурентоспроможності підприємства - Кулінкова Валерія Олексіївна (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент), Дніпро, 2025. Об’єкт розроблення – процес обґрунтування ефективності рішень у сфері підвищення конкурентоспроможності підприємства. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій у сфері підвищення конкурентоспроможності підприємства. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому:розглянуто класифікацію підходів до визначення конкурентоспроможності підприємства;досліджено фактори підвищення конкурентоспроможності підприємства;оцінено методичний підхід до оцінювання конкурентоспроможності підприємства;здійснено аналіз загальної характеристики підприємства – організації виробництва, дотримання принципів сталого розвитку, система менеджменту; проаналізовано фактори конкурентного оточення ТОВ Дніпропетровський дослідний завод «Енергоавтоматика»; проаналізовано фінансово-економічні показники ТОВ Дніпропетровський дослідний завод «Енергоавтоматика»; обґрунтовано заходи позиціонування підприємства;впроваджено заходи підвищення конкурентоспроможності у ТОВ Дніпропетровський дослідний завод «Енергоавтоматика» та оцінено їх ефективність.
Substantiation of the effectiveness of decisions in the field of increasing the competitiveness of an enterprise
Keywords: управління; конкурентоспроможність; позиціонування; інструменти; ефект; ефективність