Проблеми та перспективи розвитку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Україні - Іорданова, К. Д.; Пацибіна, О. А. (My University, 2023)
У конвенції ЮНЕСКО записано, що є природні процеси нищення пам’ятки, але значно страшніші – це штучні процеси, винуватцем яких є людина. І діяльність ЮНЕСКО спрямована насамперед на захист пам’яток від рукотворного нищення. А саме вони, як засвідчує досвід, є найбільшою загрозою для культурно-історичної спадщини в Україні. Те, що чимало історичних об’єктів таки втратили своє лице, вважають і представники асоціації шанувальників Львова і кажуть, що міська влада має зрозуміти важливу роль співпраці з ЮНЕСКО.
Keywords: ЮНЕСКО; Всесвітня спадщина ЮНЕСКО; туризм України