Механізм публічного управління бюджетними програмами капітального будівництва в Україні - Семенець-Орлова, І.; Деркач, А. (НТУ ДП, 2022)
Вітчизняні секторальні реформи у публічному управлінні передбачають низку концептуальних змін, кожна з яких віддзеркалює структурні зрушення та осучаснює потреби відповідної галузі. Успіх цих реформ у сферах регіонального та територіального розвитку значною мірою визначається станом бюджетного забезпечення капітального будівництва як середовища, де реалізуються найбільш важливі та вирішальні для країни інфраструктурні проєкти. Управлінська природа капітального будівництва є досить специфічною, адже з одного боку вона потребує розв’язання складних задач, пов’язаних із реалізацією нагальних суспільних потреб, а з іншого – значних за обсягом видатків, притаманні цій галузі.
Keywords: публічне управління; будівництво