Про зв'язок між вмістами германію та нікелю у вугільному пласті с7н шахти «Павлоградська» - Чернобук, Олександр Іванович; Ішков, Валерій Валерійович; Дрешпак, Олександр Станіславович; Стрілець, Олександр Петрович; Чечель, Павло Олегович (My University, 2023)
Загальна актуальність дослідження вмісту Ge у вугільних пластах обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, дослідження зв’язку між Ge та Ni у вугільному пласті с7н поля шахти «Павлоградська» раніше не виконувалися. Мета роботи: полягає у досліджені особливостей зв’язку концентрацій Ge та Ni у вугільному пласті с7н поля шахти «Павлоградська».
Keywords: германій; нікель; вугільний пласт; шахта "Павлоградська"