Управління проєктами з використанням методів теорії імовірності та імітаційного моделювання - Приходченко О. Ю.; Острянин С. О. (НТУ "ДП", 2024)
Результати. Визначено можливості застосування методів теорії ймовірності та імітаційного моделювання на різних етапах управління проєктами. Продемонстровано відмінності між функціональними можливостями теорії ймовірності при її використанні в управлінні проєктами, залежно від каскадного чи Agile підходів. Визначено позитивний ефект від включення до них ймовірнісного аналізу, що дозволяє краще врахувати багатофакторність і мінливість умов, які визначають успішність реалізації проєктів. Встановлено, що імітаційні та ймовірнісні підходи роблять управління гнучкішим і ефективнішим, знижують ризики провалу проєктів, забезпечують досягнення цілей в умовах невизначеності, оптимізують управлінські рішення, оскільки ґрунтуються на глибокому аналізі процесів. Results. The possibilities of applying probability theory and simulation modeling methods at different stages of project management are determined. The differences between the functional capabilities of probability theory when used in project management, depending on the cascade or Agile approaches, are demonstrated. The positive effect of including probabilistic analysis is determined, which allows better taking into account the multifactorial nature and variability of conditions that determine the success of project implementation.
Project management based on the methods of probability theory and simulation modeling
Keywords: управління проєктами; Agile-методи; імітаційне моделювання; критичний шлях; ефективність інвестиційного проєкту; метод Монте-Карло; project management; Agile methods; simulation modeling; critical path; investment project efficiency; Monte Carlo method