До питання про авторство „Записки генерального судьи Акима Семеновича Сулимы” (1798) - Галь, Б. О. (НГУ, 2005)
Серед численних записок павлівсько-олександрівських часів, що вийшли з-під пера малоросійського „нового шляхетства”/чиновництва, тематично і хронологічно виділяються написані з автономістських позицій у 1798-1801 рр., які аналізують, здебільшого, судову реформу 1796-1797 рр. і критикують її половинчастий характер. До їх числа відносимо і проект чергової судової реформи під оригінальною назвою “По второму Департаменту Генеральнаго Малороссийскаго суда: о необходимости в прибавке канцелярских служителей и на расходы канцелярские суммы”, підготовлений десь до 2 серпня 1798 р.