Козлов, О. К.О. К.Козлов2023-07-232023-07-232023-07-03Козлов О. К. Автоматизація процесу керування виготовлення хлібобулочних виробів : кв. роб. … бакалавра зі спец. 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / Козлов Олександр Костянтинович. – Д.: НТУ «ДП», 2023. – 75 с.http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/164304Об'єкт розробки – система автоматичного керування технологічним обладнанням виробництва хлібобулочних виробів. Об'єкт дослідження – підсистема автоматичного керування шафою остаточного вистоювання тіста. Предмет дослідження – розробка моделі шафи остаточного вистоювання тіста регульованої по каналу температура мікроклімату. Виходячи з отриманих результатів можливо зробити висновок, що модель відповідає об’єкту керування, та може бути використана для подальшої розробки підсистеми керування. Подальше вдосконалення моделі можливе у рамках більш детального аналізу впливів збурення, та модифікації програмного коду з метою підвищення швидкодії. Отримана модель може бути використана для розробки програмного забезпечення підсистеми керування. Розглянуто техніко-економічного обґрунтування ефективності результатів розробки і впровадження автоматизованої підсистеми керування технологічним обладнанням з виробництва хлібобулочних виробів. Проведено аналіз небезпечних і шкідливих виробничих чинників, розроблено інженерно-технічні заходи по охороні праці і виконана розрахункова частина.ukШАФА, СИСТЕМА КЕРУВАННЯ, ТЕМПЕРАТУРА МІКРОКЛІМАТУ, ВОЛОГІСТЬ, СИНТЕЗ СИСТЕМИ, ІМІТАЦІЙНА МОДЕЛЬАвтоматизація процесу керування виготовлення хлібобулочних виробівOther681.5:004.94