Економіка знань та економічна культура у формуванні навичок персоналу транспортної галузі - Бардась А. В.; Корнецький А. О. (НТУ "ДП", 2023)
Результати. У статті досліджено еволюцію підходів до дослідження соціально відпові- дального управління підприємствами в контексті сталого розвитку суспільства. Встановлено взаємозв’язок між сталим розвитком суспільства та соціальним підприємництвом. Виокрем- лено елементи соціального підприємництва, а саме: розподіл фіксованої частини прибутку (чистого) на соціальну мету, працевлаштування представників вразливих категорій населення, вирішення соціальної або екологічної проблеми безпосередньо продуктом. Results. The article examines the nature of the evolution of approaches to socially responsible management of enterprises in the context of sustainable development of society. It is established that these include the distribution of a fixed part of the profit (net) for social purposes, employment of representatives of vulnerable categories of the population, and solving a social or environmental prob- lem directly with the product.
Evolution of approaches to socially responsible management of enterprises in the context of sustainable development
Keywords: управління; соціальне підприємництво; соціальна відповідальність біз- несу; корпоративна соціальна відповідальність; сталий розвиток; management; social entrepreneurship; social responsibility of business; corporate social responsibility; sustainable development.