Роль штучного інтелекту в машинобудуванні: революція у вирішенні проблем - Яровий, Р. М.; Дербаба, В. А. (My University, 2023)
Галузь машинобудування завжди була на передньому краї інновацій та вирішення проблем. Від проектування та будівництва складних механізмів до розробки нових матеріалів та технологій, механічні інженери відігравали важливу роль у формуванні сучасного світу. Однак з появою штучного інтелекту (далі - ШІ), підхід механічних інженерів до вирішення проблем зазнає значних змін. ШІ, завдяки своїй здатності обробляти великі обсяги даних та вчитися з них, має потенціал революціонізувати галузь машинобудування. Аналізуючи патерни і роблячи прогнози, ШІ може допомогти інженерам виявляти та вирішувати проблеми ефективніше й ефективніше, ніж будь-коли раніше. Цей новий підхід до вирішення проблем вже має значний вплив на галузь.
Keywords: штучний інтелект; машинобудування; будівництво