Геоструктурна характеристика пласта ІІІ2 Ново-Дмитрівського буровугільного родовища (Україна) - Ішков, Валерій Валерійович; Дрешпак, Олександр Станіславович; Чечель, Павло Олегович (My University, 2023)
Пласт III2 є основним у складі III продуктивного буровугільного горизонту. Він залягає в основі відкладень і формою нагадує еліптичну опуклу лінзу з розщепленими на окремих ділянках краями. Довга вісь вугільної лінзи збігається у плані з довгою віссю грабена, та її контур поширення переважно повторює контур западини. За потужністю та за площею, цей пласт є найбільшим на родовищі. Від центру до країв спостерігається поступове зменшення потужності пласта до його повного виклинювання. Однак слід зауважити, що на більшій площі родовища зниження потужності дуже плавно і тому в переважній кількості пластоперетинів потужність пласта більше 20 м. У центральній частині родовища пласт III2 відрізняється рівною підошвою і покрівлею і пологою кривизною залягання.
Keywords: буровугільний горизонт; потужність пласта; Ново-Дмитрівське буровугільне родовище