Нові рішення по виготовленню блочних гравійних фільтрів - Шумов А. С. (НТУ «ДП», 2025)
У процесі дослідження та розробки технологій виготовлення блочних гравійних фільтрів винахідники пропонують нове рішення, що базується на використанні природного в’яжучого матеріалу – дисахариду. Запропонована технологія орієнтована на виробництво блокових гравійних фільтрів, які здатні працювати у водних та нафтових свердловинах, мінімізуючи при цьому вплив на навколишнє середовище. Враховуючи екологічні та техногенні виклики в умовах сучасних бурових робіт, необхідно розробити нові матеріали та технології, що забезпечують ефективне буріння на глибинах понад 200 метрів, а також виготовлення фільтрів, здатних працювати на різних типах ґрунтів і порід.
Keywords: виготовлення блочних гравійних фільтрів; в’яжучий матеріал – дисахарид; навколишнє середовище