Дослідження ехокомпенсатора і поліпшення його характеристик в режимі одночасної розмови абонентів - Рукавець, А.В. (My University, 2018)
Об'єкт дослідження. Канали передачі мовних сигналів. Предмет дослідження. Ехокомпенсатори. Мета роботи. Поліпшення характеристик процесу ехокомпенсації в режимі одночасної розмови абонентів. Актуальність. Пошук і розробка ефективних способів подавлення сигналів електричного еха в режимі одночасної розмови абонентів дозволяє підвищити якість роботи каналів передачі мовних сигналів. В першому розділі розглянули ефект електричного еха і його вплив на якість телефонної передачі, огляд існуючих методів подавлення електричного еха. В спеціальній частині розробили структурну схему ехокомпенсатора і алгоритм його роботи, досліджували ефективність запропонованої схеми ехокомпенсації за допомогою методу імітаційного моделювання. В економічній частині проведена оцінка доцільності дослідження ехокомпенсатора і поліпшення його характеристик в режимі одночасної роботи абонентів, розрахована кошторисна вартість дослідницької продукції.
Keywords: ЕХОЗАГОРОДЖУВАЧ; ЕХОПОДАВЛЯЮЧИЙ ПРИСТРІЙ; ЦИФРОВИЙ СИГНАЛЬНИЙ ПРОЦЕССОР; ЕФЕКТ ЕЛЕКТРИЧНОГО ЕХА; МЕТОД НАЙМЕНШИХ СЕРЕДНІХ КВАДРАТІВ; НЕЛІНЕЙНИЙ ПРОЦЕССОР