Про походження кам'яного матеріалу крепіди і панцира курганів золотоординського часу - Нікітенко, І. С.; Полін, С. В. (Журфонд, 2019)
Наводяться результати мінералого-петрографічного аналізу зразків вохри та метаультрабазиту з матеріалів розкопок могильника золотоординського часу в Нікопольському районі Дніпропетровської області, які могли бути частиною крепіди й панцира кургану. Визначається можливе походження гірських порід.
Keywords: научная публикация НГУ 2019; вохра; курганный могильник; минералого-петрографический состав