Правові проблеми видобутку молібдену в Україні - Мірошников, І. О.; Потіп, М. М. (НТУ ДП, 2024)
За загальними світовими уявленнями молібден вважається стратегічною сировиною за всіма ознаками. До яких належить економічна цінність в сталому розвитку та опіка державних органів питаннями його видобутку та шляхами до кінцевої продукції. Згідно існуючого Закону України «Про затвердження Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2030 року» на державному рівні визнано цінність молібдену, але терміни його виконання порушуються. В Україні наявні проблеми з одержанням стратегічної сировини власного видобутку.
Keywords: молібден; видобуток молібдену; правові проблеми