Типізація моделей аналізу фінансової безпеки підприємств електроенергетики України в умовах глобалізації - Савицька А. О. (НГУ, 2012)
Функціонування і реформування організаційно-економічного механізму управління електроенергетикою України відбувається в умовах глобалізаційних змін економіка (у тому числі енергетики) і вимагає аналізу існуючих внутрішніх можливостей забезпечення держави енергоносіями, можливостей їх імпорту та узгодження роботи із загальносвітовими тенденціями взаємодії основних гравців на ринку. Великі системні аварії в електроенергетиці, які останнім часом почастішали в світі, вказують на необхідність підвищення уваги до забезпечення енергетичної безпеки, надійності енергосистем, аналізу сучасних загроз (та ризиків) суб’єктів електроенергетичного ринку та удосконалення механізму управління.
Keywords: глобалізація; електроенергетика України; енергетичний ринок; фінансова безпека; научная публикация НГУ 2012